Så förförande det doftar när röken slingrar sig
upp genom grillen.
|
Härligt kryddade färsbiffar. |
Ouzo, bröd och tsatsiki som inledning hjälper till att lyfta fram den rätta greklandskänslan. |
En väl kyld Retsina, vad annars
till en måltid som denna.
|
Ljuvliga färger gör måltiden till godis även för ögat.
|
Helt OK. Den godaste grekiska maten äter jag i Paris. Nära Notre Damekatedralen ligger det ett Plakakvarter fullt av grekiska restauranger, som dessutom serverar en riklig mâltid med musik. Minns även den generösa grekiska salladen i Gamla stangränden pâ en liten grekrestaurang i Stockholm som bevekade mitt hjärta... Den bästa jag nâgonsin ätit. Maten kan man äta hemma, men havet, öarna, marmortrappan i stjärnform ner mot djupet under vattenytan pâ stranden i Santorino och tystnadens tempel som för dig till en annan tid, finns bara i Grekland.
SvaraRaderaHelt magiskt och oförglömligt !
G-mor
G-mor:Så sant, Grekland kan bara upplevas i Grekland men nu när jag inte längre kan resa så försöker vi ordna det på bästa sätt här hemma. Ett helt ok substitut tycker jag.
SvaraRaderaNå är riktiga livsnjutare! Härligt!
SvaraRaderaeva i Aten: Jag är glad för att ha utvecklats till livsnjutare.
SvaraRaderaInspirerande gott, Steve! Nu när älgjakten börjar får jag färsk köttfärs, då ska det absolut bli köttfärsbiffar med mycket persilja i. Och grekisk sallad till.
SvaraRaderaTack för tipset!