Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 20 november 2017

Vintervila och bloggstiltje

Måndagmorgon. 
Varje dag tränger sig den där vintervilan på. Med lite snö i taget, men tillräckligt för att jag ska förstå att den är oåterkallelig. Med den följer i år en avtagande bloggaktivitet. Mest beroende på att jag har ett otal tankar och funderingar snurrande i mitt huvud som behöver vändas och vridas på. Och sorteras innan dom kan bli föremål för någon form av tillkännagivande. Jag kommer dock att fortsatt titta in hos dig för en kommentar då och då så helt släpper jag inte kontakten.

16 kommentarer:

  1. Vinterkylan kom rätt tidigt i år. Undrar om den ska fortsätta!
    Jag förstår mer än väl att det är mycket som ska vändas och vridas på. Bloggen springer ju inte ifrån dig. Du återkommer när du känner för det! Lycka till med vändandet och vridandet!

    SvaraRadera
  2. Med tanke på era planer så förstår jag mycket väl att det råder "tankekaos" i ditt huvud med det nyklippta håret;-) Ta den tid du behöver och blogga när du känner för det. Rent generellt är ju vintertid inte "vår" tid. Även jag tycker det är svårare att skriva "roliga" inlägg när det är mörkt senast klockan 15:30...

    Jättekul att du vill fortsätta kommentera i alla fall. Dina kommentarer ser jag ALLTID framemot!

    Lycka till med tankesorteringen! Men du - tänk inte för mycket, då får man rynkor;-)

    SvaraRadera
  3. Tack för dina vänliga ord! Vi får väl se vad min tankeverksamhet för med sig och var vi landar. Jag har ju en tendens att se allt från den ljusa sidan så det blir nog bra i slutändan. Vi hörs i kommentatorsfältet.

    SvaraRadera
  4. Svar: Hoppas på "Granen", speciellt efter matchen mot Italien, som dock inte räknades in i valet som jag har förstått det - matchen alltså. En annan kandidat är Emil Forsberg.

    SvaraRadera
  5. Svar: RÄTT vinnare. Både "Granen" och "Kosse". Kosovare Asllani hade jag verkligen hoppats på. Å hur rörd hon var, men hennes tacktal var otroligt behärskat. Vilken självkontroll. Även Jessica Samuelsson var en mycket värdig vinnare, men "Granen" borde ha burit henne uppför trapporna.
    Självaste produktionen av Fotbollsgalan var dock en katastrof tycker jag. Bland annat dök det upp fyra namn på årets kvinnliga forward...

    Underhållningen i pauserna var som vanligt zzzzzhhhhhhh, men jag gillade mamma och sönerna Semas inslag - roligt:-) Å Ryd eller vad hon nu hette som sjöng hade riktigt fräcka scenkläder på sig. Hon kunde till och med sjunga, vilket tjejen som uppträdde i samband med IFK Östersunds hyllning inte kunde.

    Å hur f*n värderades Östersunds insats högre än landslagets????? Okej då, laget förtjänar all uppmärksamhet efter bragden med spel i Europa League, men...

    PS. Vilken tur att Anna Brolin inte fick värkar under sändningen. Än värre - tänk om vattnet hade gått, men det hade nog inte synts med den klänningen, som var faktiskt riktigt snygg med tanke på "omständigheterna;-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det rätt vinnare även om en del experter opponerar sig. Gläder mig särskilt åt Kosovare Asllani. Oj vad hon har växt, både som spelare och människa.
      Håller med dig om att produktionen var usel och att familjen Sema stod för bästa underhållningen.
      Jag tycker att det var ok att Östersund fick priset för årets prestation. Det är väl norrlänningen i mig.

      Radera
  6. Sakta, sakta går vi in i en mörkare tid... men snön gör det ljusare på ett annat sätt. Snart tänder vi ljus, lyktor och adventsstjärnor, 1: advent står snart vid dörren. Igår kom två adventljustakar igång i boden :) Jag gillar skarpt denna mening från dig: Jag har ju en tendens att se allt från den ljusa sidan så det blir nog bra i slutändan.
    Sköt om er :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Trots att mörkret lägrar sig så är det oxå ljusens och ljusets tid som vi nu går till mötes när vi plockar fram våra ljusstakar, ljuslyktor, adventsstjärnor och allt vad det är som vi har undanstoppat större delen av året.

      Radera
  7. Anar en viss melankoli i dina rader vilket är lätt att förstå när vintermörkret sänker sig över Getingstorp och många tankar inför framtiden behöver tid att falla på plats. Om en månad vänder det och vi går mot ljusare tider, om en månad är det nästan jul, om en månad... ?
    Hälsningar från Malta!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för varma hälsningar från Malta!
      Du anar så rätt, visst finns det ett visst mått av vemod i tankarna just nu.Men,som du skriver, om en månad ...... Och om 4 månader då ljusnar det på riktigt igen. Därefter går vi bara ljusa och ljuvliga dagar till mötes, så jag tänker inte låta melankolin få fäste. D och jag har lovat varandra att njuta av varje dag på Getingstorp. Hur många de dagarna slutligen blir, ja det får framtiden utvisa. En framtid som vi trots allt ser ljust på.

      Radera
  8. Å vad sägs om sagan "Östersund"???!!!! Helt otroligt!!! Förstår inte riktigt hur laget lyckas gång på gång. Magiskt!!! Å nu med facit i hand börjar jag förstå varför Östersunds insats värderades högre än landslagets på Fotbollsgalan. Ibland är jag lite trög - men jag fattar till slut i alla fall;-)

    SvaraRadera
  9. Jag saknar ord för ÖFK:s fantastiska Europaresa och visst är dom värda priset från Fotbollsgalan. Fortsättning följer......... Ska vi dessutom tro att dom tar hem Allsvenskan 2018?

    SvaraRadera
  10. Är bara inne och önskar dig och D. en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack! Detsamma till dig och din man!

      Radera