Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 25 oktober 2008

Inblick i Maffians värld

Oj, så maffiainriktat det plötsligt blev. Jag beställde i veckan boken "Gomorra; en resa i camorrans land" av Roberto Saviano. Det sägs vara en fascinerande läsupplevelse.


I kväll blir det filmen "Maffiabröder på TV 6. Har jag sett den förut ? Jag kommer inte ihåg, det visar sig. Jag brukar aldrig fastna i TV-serier men i kväll blir det ett trendbrott då jag faktiskt ska se även avsnitt 2 av Dansbandskampen. Lämpligt lättjefullt och stundom medryckande.


Apropå maffian så läste jag i dagens DN att någon i staden Catania på Sicilien vunnit motsvarande 1 miljard kronor på lotto. Silvio Berlusconis husläkare har i åtta år varit borgmästare i Catania. Nu har han och 40 kommunanställda sparkats efter att ha förskingrat kommunens pengar. Det har inneburit att kommunens anställda inte fått sina löner i tid och att man i staden inte kunnat betala för renhållning och gatubelysning. Jag undrar vem lottovinnaren är, kanske en kommunanställd.


Apropå storvinst. Nu ska jag lägga pannan i djupa vecka och lägga sista handen vid veckans V75-tips.Jag har hittat tre spännande spikalternativ. Samtliga 10-oddsare och 5, 5 resp 14 % på strecken.