Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 3 mars 2013

Film, Medelhavsmat och vårkänning


the lady
En bra film om en fantastisk kvinna.

Så var det filmdags igen. Det blev i fredags filmen "The lady". En film om Aung San Suu Kyi. Vilken fantastisk människa. Det är fascinerande att denna orädda och icke-våldsförespråkande kvinna i stort sett på egen hand utmanat och satt skräck i Burmas militärregim i årtionden. Alla  nu aktiva politiker bleknar i jämförelse med denna  späda men ack så kraftfulla kvinna.  Det borde ingå i varje politikers grundutbildning att se denna film. 

Filmen lyfter på ett trovärdigt sätt fram hennes politiska gärning men visar därutöver på  Kärlekens oerhörda kraft. Det är osannnolikt att hon, hennes man och deras två söner kunnat hålla ihop som familj trots att de tvingats leva åtskilda under så lång tid.  


Lördagens middag hade Medelhavsprägel. Det innebar Ricotta- och basilikafylld Tortellini med rostade pinjenötter. Till det en minisallad överringlad av Marinas olivolja från Kreta. Detta ackompanjerat av en av Husets två röda favoriter. Båda dessa är spanska sedan en tid. Under måltiden sipprade italiensk musik ut från Sinnesrorummet. Det gäller ju att försätta sig i rätt stämning. 


Medelhavsmåltid.

Kvällen avslutades med filmen"Hope Springs". Ett lågmält relationsdrama med en del humoristiska inslag om ett par med ett äktenskap som efter 31 år gått i stå och består av rutiner där den ena dagen är den andra lik. Detsamma gäller nätterna som tillbringas i skilda sovrum.  I ett försök att hitta tillbaka till varandra åker de till Hope Springs på en  veckoslutskurs i parterapi. Till filmen avnjöts desserten. En av D skapad Pannacotta med jordgubbar som dock inte kom med på bild.
hope springs
Meryl Streep lyfter även denna film.
För varje dag som går så minskar snöns grepp om min utemiljö. Förhoppningsvis kan jag krypa ur mitt ide innan mars månad är till ända.
Snögubben krymper och taken blir alltmera snöfria.