Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 15 maj 2015

Gamla hus förtjänar omsorgNär vi 2008 flyttade hit till vårt Getingstorp så genomförde vi genomgripande rustningsarbeten som bl. a. innebar att vi målade huset både in- och utvändigt och gjorde ett antal byggnadsmässiga anpassningar för att skapa den praktiska och harmoniska miljö vi önskade. Vi gjorde oxå genomgripande förändringar av tomt och trädgård där en del befintliga byggnader jämnades med marken och bl. a. vårt egenritade växthus byggdes samtidigt som 
vi anlade en helt ny trädgård.

Vi var väldigt noga med att bevara allt det gamla som fanns i huset sedan dess tillkomst i slutet på 1800-talet för att bibehålla dess själ och charm. Vi har varit väldigt nöjda med alla dessa åtgärder.

Nu när 8 år år gått så såg vi tiden mogen för en  upprustning. Det har inneburit att vi den senaste månaden genomfört  en genomgripande rustning. Även denna gång  är vi helnöjda med resultatet. Något av vad vi gjort ser du på bilderna nedan.
Allt vitmålat är tvättat, dörren nymålad och trappan 
ytbehandlad.Väggar och tak i Den yttre hallen har fått sig en
rejäl uppfräschning.
Den inre hallen där borta har även den
fräschats upp.D hittade en  tapet från rätt tidsepok.Trappan är oxå nymålad.

Jag undrar om Nelson får tillbaka sin favoritplats i 
glasverandan. 
Glasverandan känns som ny.Gamla dörrar, som här ut till glasverandan,
 kräver extra omsorg.


Ytterdörren klar. Vit på insidan, 
blå på utsidan.Byarumgruppen blev perfekt på nya uteplatsen.
Här hoppas jag på härliga frukostar i sommar.
Växthuset har oxå fått sig en total upprustning.
'
Här blir det många njutbara måltider i sommar.