Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 7 januari 2016

TV-tittande

TV:n är viktig för mig. Här nyårskonserten i Wien 
som är ett stående inslag varje Nyårsdag.

TV är en viktig  beståndsdel i min tillvaro.  Speciellt vintertid då jag spenderar all min tid inomhus.  Det blir mycket sport då jag är en allätare inom det området. För övrigt så gillar jag det mesta som är av dokumentär karaktär, likadant som vid mitt bokläsande alltså. De traditionella kanalerna tycker jag ofta har ett rätt torftigt utbud. En kanal som däremot vunnit mitt gillande är Kunskapskanalen där det går att hitta många pärlor. En sådan följer jag nu då Simon Reeve reser runt i Karibien.

När det gäller serier så följer jag helst de som har avslutade avsnitt. Favoriter sedan en längre tid är The Mentalist och NCIS. Jag gillar att "lära känna" karaktärerna och ogillar serier där det hela tiden dyker upp nya karaktärer och ogillar oxå att bli uppbunden av att följa en serie.  Play-funktionen har dock gjort att jag idag kan titta när det passar mig. 

Gamla slagdängor som Cheers, Mash, Spin city och Tillbaka till Aidensfield  är perfekt för s k slötittande. John Cleese-klassikern Pang i bygget kan jag oxå se om och om igen. Benidorm  och Skenet bedrar är skruvade engelska serier som i sin plumphet kan locka mig till skratt. Rent allmänt så har jag en fäbless för engelskproducerat.
En vanlig TV-kväll hos oss.Osborne i hagen, Sigge på
mattes fotpall och Nelson på golvet bredvid.
Idag blir det korta uteturer för D med Osborne och Nelson då det är minus 20°.