Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 5 november 2008

Frisörbesök - en intellektuell högtidsstund

Jag har idag varit till min frisör för klippning. Förutom att jag trivs med att vara nyfriserad så har dessa tillfällen blivit något som jag också ser fram emot av helt andra skäl. Vilka ? Jo,vi samtalar alltid om Livet. Om hur livet ter sig, varför det blir som det blir, vad vi själva gör och kan göra åt detta. Oftast går vi på djupet kring frågor som berör familj, barn, kärlek, hälsa, arbete och framtid.

Jag känner mig alltid emotionellt och intellektuell stärkt efter dessa frisörbesök. Jag önskar att flera unnar sig denna lyx vid återkommande tillfällen.

USA - möjligheternas land med Obama ?

Jag har använt dagens rubrik tidigare, då snarast i raljanta ordalag. Möjligheter för vilka ? De färgade, invånarna i fattigstaterna, the trash people, alla ???

Det är intressant att Barack Obama i sitt segertal säger : " Om någon där ute trodde att USA inte var en plats där allt är möjligt. I natt fick ni svaret ." Tala om att sätta press på sig själv. Nu är det upp till bevis. Visa vad den utlovade förändringen kommer att bestå av.