Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 17 februari 2013

Både mysigt och lärorikt

File:PN -A.png
De 4 Pitcairnöarna.
 "In the middle of nowhere".

Efter att igår kväll ha tittat på Lasse Hallströms film"En dag i livet" (2006) så fastnade jag, mest av en slump, framför TV:n. Det var Nat/Geo Wild som berättade en fängslande historia om Pitcairnöarna, belägna i Stilla Havet c:a 500 mil från Nya Zeeland och 200 mil från Påskön. En ögrupp bestående av fyra öar jag aldrig tidigare hört talas om med en befolkning på c:a 60 personer. Alla boende på huvudön Pitcairn. Ett i sanning fascinerande samhälle. Lika fascinerande ovan som under vattenytan.

Filmen "En dag i livet" var riktigt bra. Ett relationsdrama av feelgoodkaraktär. Passar utmärkt när man inte känner för att lägga pannan i alltför djupa veck. Märklig svensk titel dock då originaltiteln var "An unfinished life". Lockande rollista med bl. a. Robert Redford, Jennifer Lopez och Morgan Freeman. Den sistnämnde tycker jag alltid gör starka rollprestationer.