Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 12 juni 2014

Det här med mans- och kvinnogöra

Grinden till Getingstorp en junikväll.


I vår familj är arbetsuppgifterna inte fördelade på sätt som vanligt är. Jag kan, efter min stroke 2001, inte uträtta särskilt mycket, dessutom mindre och mindre, av fysisk/praktisk karaktär. Så bra då att D kan osedvanligt mycket. T o m mera än vad jag kunnat även om jag varit fullt arbetsför. Detta förhållande gör att vi via mycket pusslande ändå fått vår tillvaro att gå ihop.  Även sedan vi 2008 valde att flytta ut på landet. "Så gör man väl inte i er situation" var det många som sade då. Men, så gjorde vi och har nu i 6 år levt ett underbart liv här på vårt Getingstorp.

Ett bra exempel på hur vårt liv kan te sig är gårdagen. Då fortsatte D  med växthusets upprustning. Mellan varven körde hon med röjsågen,  bl a längs stenmurarna där jag inte kommit åt med åkgräsklipparen. Utöver det så körde hon några tvättmaskiner och hängde tvätt på tork ute. Avslutningsvis bjöd hon på en grekisk bön- och potatissallad i växthuset. Innan middagen unnade hon sig ett bad i poolen. Sånt gillar jag extra bra.

Vad gjorde då jag? Ja, inte mycket, men förutom att åka runt på elmoppen, fotografera och komma med glada tillrop så  uträttar jag enklare ärenden här hemma på gården och fixar sånt som är av mera administrativ karaktär.

Var går då gränsen för vad vi klarar med vårt lite udda leverne? Ja, det vet inte jag, men vi får ta oss an den frågan när den dagen kommer.  D v s varje dag. Det innebär dock inte att vi lever planlöst. Tvärtom är det viktigt att vi kan planera vår tillvaro. Särskilt för min del gäller att ha lång framförhållning då jag numera saknar förmågan att "vända på en femöring". (Femöringen var ett mynt som fanns 1857 - 1984)

Min Mamma sade så här när hon med åren fick allt svårare att klara sitt egna boende på landet i Ångermanland:
- Jag tar en dag i sänder.
- Kommer dag kommer råd.
Förhoppningsvis har jag ärvt den förmågan fullt ut. Då kommer det nog att ordna sig på ett bra sätt.

D målar och växthuset blir som nytt igen.

Tvätt på tork på  D:s egendesignade torkställning.

Så får då  även en stunds avkoppling.
 21,3°C i vattnet. Helt ok enligt D.

Här kommer D med den grekiska bön- och
potatissalladen. Som smakade utsökt förstås.