Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 6 juli 2013

En vanlig fredag

Vår gamla pool när den såg som mest tilltalande ut.
Den har mest krävt arbete, arbete, arbete.


Igår var det dags för ett av de månatliga besöken i vår tätort Fjugesta vilket denna gång  bl. a. innebar besök på vårdcentralen för årlig provtagning, tankning av bil och dunkar till åkgräsklipparen.  Ytterligare sex butiksbesök hanns med. Jag fascineras varje gång av hur effektivt ett besök i Fjugesta är. Och hur trevligt det är.  Alltid ett trevligt bemötande hos de affärsidkare vi frekventerar. Inga köer ens en fredag i semestertid. Ett av de trevliga besöken gjorde vi hos J&F Fritid för att avsluta poolaffären.  Vår tidigare pool, en Folkpool, är nu riven och kommande vecka ska snickaren vi anlitat komma för att påbörja det nya poolbygget. Vi ser fram emot att få en pool som  har en rimligare fördelning mellan bad/avkoppling och städ/underhållsarbete. Det vill säga  en övervikt för det förstnämnda.

Då det var en vädermässigt skön dag så avslutades fredagen som sig bör. Med middag i växthuset. D hade fixat en utsökt god pastasallad med en för mig ny touch. Ett bra avslut på en alldeles vanlig fredag. Idag ser det ut att bli en alldeles strålande lördag.

Pastasallad med egenodlad spenat,
gorgonzola,rostade valnötter och
balsamicovinägermarinerade
äppeltärningar.