Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 24 december 2014

Julafton

Om c:a 4 timmar så anländer gästerna. Efter att jag välkomnat dem i glasverandan så står ett bord dukat i hallen med glögg till de vuxna och hemgjorda klubbor till barnen, syskonparen Erik - Alice, Alfred - Lilly, Wilma - Nellie. Efter mingel och Kalle Anka så sätter vi oss till bords för att smaka på D:s alla godsaker. Efter julbordet så väntar det viktigaste, Tomtens ankomst. Då vänder vi blickarna mot dörren i planket vid gäststugan, genom vilken Tomten brukar komma direkt från skogen. Spännande.
Julstämning möter gästerna
redan i glasverandan.

Mera julstämning.

I hallen är ett glögg- och godisbord dukat.

I köket är dukat för de vuxna.

Juligt så det förslår.

Naturen bidrar med dekorationer.

Ett särskilt barnbord är dukat i "Biblioteket" .
Erik, 7, har fått  det viktiga uppdraget som
bordsvärd.

GOD JUL !

Julaftonsmorgon och än så länge är det bara jag och Sigge som klivit upp. D och Nelson snusar vidare och laddar inför vad som komma skall. D lade igår kväll sista handen vid alla förberedelser så nu är all mat lagad och det är dukat för våra 17 gäster som anländer vid 15-tiden,  i  tid till Kalle Anka.  Julklappar till barn och barnbarn är inslagna och ligger på plats. Kort sagt, det är Jul nu.
Decemberkväll på Getingstorp innebär förstås oxå
belysning i växthuset.