Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 1 oktober 2019

Det är höst på flera sätt nu


Oktober är inte min favoritmånad, men en morgon som denna känns det ändå helt ok. Hösten är m a o kommen, om än inte särskilt välkommen.
Jag gillar att kunna se ända bort till grannbyn.

Undrar du vad rubriken syftar på? Ja, förutom årstiden höst så blir jag nu oxå allt mera varse att ålderns höst är här. En höst som jag nog inte är ensam om att försöka skjuta framför mig då den ovillkorligen ställer krav på mig att inse behovet av nödvändiga förändringar. D och jag måste nu ta beslut om framtiden. Beslut som inte är särskilt efterlängtade, men som vi inte kan blunda för. 

Ett av de svåraste besluten att ta rör förstås vårt älskade Getingstorp som året runt kräver stora insatser för att sköta och underhålla.  Eftersom allt dessutom ska skötas av D så blir det till slut ohållbart.  Att bara dra ner på skötsel och underhåll är inget alternativ då vi vill att vårt Getingstorp alltid ska vara i toppskick. Här som vi haft elva fantastiska år. År som nu får tjäna som en mjuk matta att landa på då de tuffa besluten ska realiseras. 


Trädgårdssäsongen är över.
Den här processen har fått pågå en tid nu och just detta brukar leda till bra lösningar.  Så oxå denna gång, det är vi övertygade om.

Jag tänker inte skriva mera om detta här på bloggen som nu för en tid får återgå till det stiltjeliv den levt de senaste månaderna. Jag hoppas att min energibank med tiden fylls på så att det räcker även till fortsatt bloggande.