Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 30 december 2008

Nyårssupén bestämd

Förrätt

Hummercocktail
Till denna ett mousserande och av oss oprövat mousserande vin från Frankrike Crémant Giersberger Brut. En gåva av en granne vid vårt Öppet Hus den andra advent. Alltid lika spännande att prova nyheter.

Varmrätt

Pepparstekt oxfilé med nobissås.

Till denna rätt ett tidigare oprövat rött vin från Australien, Brown Brothers Shiraz. Ännu en spännande nyhet.

Dessert

Hjortronparfait med exotiska frukter.

Till denna en mousserande gammal bekant från Italien, Asti Cinzano.

Tolvslaget

Skålas in med kvarvarande vin från förrätten. Det måste inte vara en ny kork som smäller vid tolvslaget eller.......