Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 29 mars 2009

Skidskytte vs fotboll ?

Helena Jonsson gjorde ”det omöjliga”.
Efter en suverän avslutning vann hon den totala världscupen - med minsta möjliga marginal. Duellen mellan Helena Jonsson och Kati Wilhelm i den sista världscuptävlingen i ryska Chanty Mansijsk blev precis så dramatisk som väntat.
16 poäng skiljde mellan rivalerna inför masstarten, och de båda följdes åt loppet igenom till det sista skyttet - där allt kom att avgöras.

De slutade båda på totalt 952 poäng, men då Jonsson vunnit en världscupseger mer än Wilhelm den här säsongen gick totalsegern till 24-åringen från Helgum.

Söker du en TV-sport med raffinerad spänning, ja då ska du titta på skidskytte. Jag fann större tillfredsställelse i dagens skidskytte än gårdagskvällens VM-kvalmatch Portugal-Sverige. Det är svårt att bli upphetsad av en match där dom stora "lirarna" heter Olof Mellberg och Daniel Majstorovic. Även om också jag imponerades av fram för allt Majstorovic.