Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 14 januari 2014

Jerringpriset - folkets pris?Ring och rösta. Så många gånger du vill.
Igår kväll var det idrottsgala i Globen och Henrik Stenson fick Jerringpriset för sina fantastiska golfbedrifter under fjolåret. I slutändan stod det mellan Stenson och skidåkaren Jonas Olsson. Zlatan var klart distanserad 3:a.

På fotbollsgalan i Zurich, också igår kväll,  blev Zlatan uttagen i världslaget, utsedd till världens 4:e bästa spelare och hans bicycleta i 4-2-matchen mot England blev årets mål i världsfotbollen. Zlatan gjorde för övrigt alla 4 målen i den matchen. Rätt tunga utmärkelser, eller hur? För remarkabla prestationer. 2013 var Zlatans hittills bästa fotbollsår i karriären. Det räckte inte för att få Jerringpriset. Om det kan man tycka mycket.

Det här med att jämföra idrottsprestationer är svårt. Det blir mest en massa tyckande beroende på var man har hjärtat. När det gäller Jerringpriset så har det dessutom tenderat bli så att vinnaren finns inom det idrottsförbund som bäst lyckats mobilisera skarorna att ringa på sin kandidat. Den här gången lyckades Golfförbundet bäst.