Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 1 maj 2010

1 maj och alla ska få det bättre

Pensionärer, sjuka och arbetslösa, de ensamstående. Alla ska få det bättre lovar de rödgröna.
Nu rullar vallöftena som en vårflod över oss.

Är det så enkelt ? Ja, i alla fall idag den 1 maj om jag ska tro de rödgrönas företrädare. Hur ska då allt detta finansieras?
- Vi höjer en del skatter och tar in en del intäkter så vi kommer totalt sett ha en fullständig finansiering av våra förslag, säger t ex Lars Ohly.
Otydligare kan det inte bli tycker jag.

Lite civil olydnad skadar inte

Jan Guillo vägrar att efterkomma ett beslut om P-förbud på Rådhustorget i Östhammar.
En konsekvens av att lokalpolitikerna valt att göra om Rådhustorget utan dialog med de affärsidkare som förstås drabbas av de lokala politikernas iver att Östhammar ska vara som alla andra städer.

Om alla städer och dess stadskärnor ska vara lika så behövs inga lokala politiker över huvud taget. Då kan det gå ut ett centralt dekret om hur det ska se ut . Så vill vi väl inte ha det. Inte heller vill vi ha lokala pampar som sätter sig över den lokala folkviljan.

Vad vill vi då? Jo, vi vill alla vara nöjda. Så blir det dock sällan. Livet är inte så enkelt.

Valborg på Getingstorp


Det blev en perfekt Valborgsmässoafton som innehöll allt. Barn, barnbarn, egen brasa, fyrverkeri, korvgrillning. Tack vare min elbil så kunde jag delta i allt. Brasan skapades med diverse brännbart skräp som jag fick lastat på flaket och som jag sedan kunde köra ner till hästhagen där vi placerat brasan. Vädrets makter stod oss bi nästan hela kvällen men just när fyrverkeriet slutförts kom regnet och korvgrillningen fick flyttas inomhus och genomföras i kakelugnsbrasan. Bra tyckte Buddha och Nelson som då också fick vara med i Valborgsfirandet.