Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 9 mars 2009

Politiker är som folk mest- rötägg finns i alla läger

En kristdemokratisk politiker har polisanmälts för att ha tagit emot a-kassa samtidigt som han jobbade på regeringskansliet.

Det uppger tidningen Metro i dag.

– Det är aldrig acceptabelt att fuska med bidrag, säger Emma Henriksson, Kristdemokraternas ordförande i Stockholms län, till Metro.

Mannen misstänks ha tagit emot a-kassa samtidigt som han jobbade för regeringskansliet under en månad 2008, skriver Metro.

När han polisanmäldes avsade han sig sina politiska uppdrag. KD-politikern har angivit ”personliga skäl och sjukdom” som anledning till att han lämnade sina uppdrag.

Jag blir helt matt av att läsa artiklar som denna. Ja, mera behöver inte skrivas om ett ärende som detta.

Den häktade barnläkaren frisläppt

Utan att veta mera om det rubricerade ärendet vid Astrid Lindgrens barnsjukhus än vad som skrivits i pressen så känner jag ändå en viss både olust och tveksamhet inför den juridiska apparatens agerande. Jag får en känsla av brist på både kunskap och empatisk förmåga hos åklagaren. Eller är det så illa att det medicinskt etiska regelverket är så bristfälligt att åklagaren helt enkelt får ta ett ärende och testa sig fram ? I sådant fall är det bara aktuella läkares eget agerande i varje enskilt ärende som styr vilket naturligtvis skapar osäkerhet och brist på tillit hos alla inblandade.
Frågetecknen blir förhoppningsvis snart uträtade och intensivvårdsläkarna kan jobba vidare utan att riskera mordåtal för att man gjort sitt jobb efter bästa förmåga.