Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 2 juni 2016

Motsägelsefullt

Nu när värmen som jag så länge efterlyst äntligen har kommit så känner jag mig något motsägelsefull. Nu får jag i stället se till att hålla mig undan de varmaste timmarna under dagen. Jag tål nämligen inte alltför intensiv värme numera, något som jag visst glömmer bort inför varje sommar. Det blir först under sen eftermiddag som jag söker mig ut, när solen dalat bortom trädtopparna. 

Nelson och Osborne har ungefär samma utevistelsevanor som jag har. D och Sigge däremot, dom kör heldagar i trädgården nu. Mycket ska planteras och skötas om. 

Dessutom, igår började D igångsättandet av poolen för säsongen. Nu hoppas jag att det blir en riktigt skön badsäsong så att D får "betalt" för det jobb hon varje år lägger ner för att hålla poolen i badbart skick. Jag vet att övriga familjen oxå ser fram emot härliga pooldagar på Getingstorp. För min egen del så blir det till att glida omkring med elmoppen på pooldäcket då poolbad inte är min bästa gren numera. Däremot har jag blivit allt duktigare på att glädjas med andra.

Du känner förstås till min vurm för gräsklippning. Just nu är den något dämpad beroende på att jag knappt hinner hoppa av klipparen förrän det är dags igen. Att jag klippte förra torsdan kan man inte tro då gräset åter växt sig decimeterhögt och lika grönt, tjockt och frodigt som det plägar vara. Med tanke på den värme som nu råder så är det ogörligt för mig att klippa dagtid. Det får bli mycket tidig morgon eller sen kväll.

Sigge lämnar inte tomten numera 
utan följer matte i allt.

Nelson och Osborne tittar mest på.

Kaprifolen på källartaket blommar för fullt.

D ska försöka få den att klättra upp i björken.

Favoriten löjtnantshjärta och akleja.

Honungsrosen trivs allt bättre med att klättra 
på äppelträdet.
Dags att klippa gräset igen.