Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 15 november 2010

Utför(S)backen är brant

Socialdemokraterna befinner sig onekligen på ett sluttande plan just nu. Oavsett vilken partiledare eller typ av ledarskap man väljer så tror jag att det kommer att ta lång tid att komma tillbaka. Utan en tydlig politisk vision så är S just nu rätt själlösa.

Från att ha varit ett parti som vilade på en bärande tanke om samhällets utveckling så har man nu blivit ett renodlat oppositionsparti som mest är emot något, inte för något.

Snacka om Norgehistoria

På ett norskt företag beordrades alla kvinnor att bära ett rött armband de dagar de har mens .Detta för att cheferna skulle kunna ha koll på frekvensen av toalettbesök. Med rött armband så var det ok att gå på toaletten lite oftare. Tyvärr så verkar det som denna Norgehistoria är sann. Vart är mänskligheten på väg? Eller händer sånt här bara i Norge?
Men visst, det är ju viktigt att hålla begreppet Norgehistoria vid liv när oljeberoendet minskar.
Annars återstår ju bara "lusekofte" och "gå på tur".

Om ett halvår så...

Den 15:e november. Idag alltså. Kom just att tänka på att det bara är 6 månader kvar till den första gräsklippningen. Så har det varit sedan vi flyttade hit , att årets första gräsklippning skett den 15:e maj. Eftersom jag avslutat säsongen med att ha min åkgräsklippare inne på service och också bytt till nya knivar så riktigt längtar jag till nästa klippningstillfälle.
Men först ska vi väl avverka jul, nyår och påsk. Ser jag det så är det mycket roligt att se fram emot innan det är min årstid igen.