Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 26 februari 2010

Pinsamt eller tragiskt, ja det är bara att välja

Rubriken syftar både på skidskytten Mattias Nilsson som ännu en gång klappade igenom och på det finska hockeylaget som åkte på en överhalning i första perioden mot USA som Finland kommer att få svårt att hämta sig från.

Mattias Nilsson behöver nog många timmars professionell terapi innan han ännu en gång vågar ställa upp i en stafett. Detta trots att han själv hade en rätt bekymmerslös inställning efteråt då han konstaterade att:- "Det här är skidskytte, så här är det". Förvisso, men nog tror jag att han innerst inne har andra tankar. Men visst, det finns viktigare ting i livet.

Vad har hänt med den finska sisun ? Den var som bortblåst. Kan det vara så att Slovakien snott den då dom visat enorm kämpaglöd genom hela turneringen och t o m pressade Kanada ända in på mållinjen i semifinalen. Bronsmatchen Slovakien-Finland kommer väl att visa var sisun finns, om den längre finns.

Ishockeyfinalen mellan Kanada och USA. Vilken match det kommer att bli. Krig eller......