Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 29 september 2010

"Hästmannen" förlorar sina hästar

Visst är det väl härligt med annorlunda människor. Ja, det tycker nog de flesta av oss, så länge det är charmigt och ändå passar in i vårt fyrkantiga samhälle. Men regler är regler och nån jävla ordning måste det ju vara i ett land. Hur skulle det sluta om människor får vara allt för annorlunda.

Trots att "Hästmannens" hästar synes och säges må bra så har han belagts med djurförbud. Som skäl anges för lång stallvisatelse under vintern och bristande hovvård. Om det nu varit så vid något inspektionstillfälle så borde väl myndigheterna ha kunnat hitta en annan lösning eftersom hästarna nu synes må utmärkt.
Skulle man inte kunna ordna "hemtjänst" för hästarna så att "Hästmannen" och hans hästar fick fortsätta leva tillsammans all den stund han själv orkar och klarar att leva själv. Jag bara undrar.

Vi människor ska ju tillåtas vara olika, men inte alltför olika uppenbarligen.

Man kan väl anta att en viktig del i denne mans livskvalitet legat i samvaron med sina hästar. När nu hästarna tas ifrån honom så kanske han också själv ger upp och blir ett "hjälppaket" för samhället att ta hand om. Sett ur denna krassa synvinkel så blir djurförbudsbeslutet än mera ogenomtänkt. Om det förvånar mig att man inte tänkt ett steg till? Inte alls, motsatsen skulle förvånat mig mera. Har Länsstyrelsen och kommunen haft någon dialog och samverkat i ärendet tro?

Höststädning, vintervila, jobb och lite annat

Klippte igår gräsmattorna för sista gången i år. Stortvätt av åkgräsklipparen väntar och därefter inlämning på service. Allt för att vara väl rustad inför sommaren 2011. Dessutom är poolskyddet upprullat, poolplåtarna pålagda och pumpen intagen. Lägg därtill en del små justeringar på tomten så känns nästa sommar inte bara avlägsen utan också spännande.

Swimmingpool, det är onekligen ett kapitel för sig. Inget vi ville ha utan den fanns när vi flyttade hit. Jag kan av naturliga skäl inte använda den. I kommer jag ju alltid, men upp skulle jag aldrig kunna ta mig, så varför chansa. Att ha pool är att skaffa sig massor av extra arbete och extra utgifter. Slår man ut kostnaden per användningstillfälle blir det väldigt dyra bad. All utrustning är special och det finns ingen konkurrens på marknaden vilket innebär så väl höga priser som dålig service. Har du en pool av visst fabrikat så är du fast som kund hos den tillverkaren.
Men, visst kan det vara skönt med ett bad på heta sommardagar och nu när den gått i vintervila så står den ju bara där, vare sig till nytta eller besvär.

Förutom att trädgård, pool och åkgräsklippare går till vintervila snart så måste jag också få elmoppe och elbil genomgångna inför vintervila. Tyvärr är det ju så att på vintrarna har jag inga lämpliga fordon att ta mig fram med. Som förra vintern var så hade jag heller inte klarat av något vinterfordon. Nu gör inte det så mycket eftersom jag och Buddha går i ide och, så långt möjligt, håller oss inomhus från första snöns ankomst till någon gång i april. Så är det att vara rörelsehindrad i nordiskt klimat. Inget dramatiskt med detta i o f s. Jag har vant mig genom åren och har alltid något meningsfullt att pyssla med. Ja, förutom jobbet förstås.

I jobbet är jag just i färd med att fullgöra ett uppdrag. Ett uppdrag som innebär att jag skapat en grundutbildning på området neuropsykiatriska funktionshinder, en utbildning särskilt riktad till Kriminalvårdens alla lärare. Det känns bra att få vara delaktig i att sprida ytterligare kunskap på detta angelägna område.