Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 19 november 2018

Så kan man oxå resa

Som brukligt är så har helgen på Getingstorp fyllts av nya spännande maträtter. Denna gång med influenser från  vitt skilda platser i Europa. Jag som inte längre kan resa på riktigt får i stället ge mig ut på kulinariska resor.

I fredags bjöd D på Provensalsk fisksoppa.      
Dukat till fredagsmiddag.

Soppan från Provence skulle oxå kunna benämnas gryta.
    

Lördagens middag bestod av en Caponata - varm siciliansk sallad.
Siciliansk sallad med nybakat bröd.


Söndagsmiddagen  hade norrländsk anknytning då D serverade en Jämtländsk "vilt"gryta.
Den jämtländska grytan puttrar på vedspisen.
Kolla tavlan Veiken!

Det känns rätt häftigt att börja helgen i Provence och att efter en sväng till Sicilien landa i Jämtland.