Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 13 november 2009

Tomas Bodström flyttar till USA. Who cares ?

Aftonbladet med flera skriver att Tomas Bodström ska flytta med familjen till USA.Tomas Bodström själv ägnar sitt blogginlägg idag åt den tilltänkta flytten och gläds förstås över att även detta ger rubriker i pressen. Om han och familjen länge haft detta som en dröm att genomföra så varför inte ?
Dock är det inte så enkelt som han försöker göra det till att mitt i valrörelsen ge sig iväg. Allra helst inte som han är tänkt som S röstfiskare nr. 1 nu när han flyttats från Örebrolistan och placerats högst upp på Stockholmslistan, den viktigaste valkretsen i landet. Jag tycker att det andas nonchalans mot väljarna. Han vill inte svika partiet genom att åka före valet, men väljarna då? Nu har ju präktige Tomas berättat allt i god tid så då tycker han att det är ok.

Att vara vallokomotiv för S och en tilltänkt minister i en S-regering gör det inte så enkelt som han vill påskina att rättfärdiga denna utflykt. Det går inte att jämföra med att ta tjänstledigt från en vanlig anställning. Sedan tycker jag själv att det är både sympatiskt och klokt att sätta familjen före sin karriär. Om det är det han gör. Vad jag förstår så ser han också fram emot att få lägga till titeln "gästföreläsare vid amerikanskt universitet" i sin cv.

Autism, ADHD och Tourette som talkshowämnen

Det går en rad talk shows på TV som avhandlar diverse trivialiteter och meningslösheter. Det finns också de som rätt ofta avhandlar viktigare ting, ämnen som berör oss vanliga dödliga. En sådan talk show är Montel Williams ( TV3 tis-fre 06.30 ). Idag tog han upp rubricerade funktionshinder på ett bra sätt för att få omgivningen att förstå bättre.

Jag tycker att han lyckades betydligt bättre med att förmedla kunskap och förståelse än "Fråga Doktorn" i TV1 som härom dagen totalt misslyckades med att förmedla kunskap om ADHD. En inbjuden läkare, Dr Kenneth Bock, som skrivit boken "Healing the New Childhood Epidemics: Autism, ADHD, Asthma and Allergies" menade att den ökade förekomsten av dessa funktionshinder inte berodde på att vi har bättre diagnosinstrument och därmed hittar flera utan han ville likna det vid en epidemi till stor del orsakad av miljön. Se där, ännu en tes om dessa alltmer utbredda funktionshinder. Oavsett bakomliggande orsaker så är rådande situation och utbredning en verklighet och det är därför ännu viktigare att samhället tar signalerna på allvar och går in med tidiga insatser.

Jag är inte så förtjust i när Montel Williams har mediet Sylvia Browne som gäst. Hon som synes skriva en bok i veckan tilltalar inte mig med sina profetior och "sanningar" men showen produceras ju i USA och där verkar hennes rådgivning gå hem.

Vad har hänt med MoDo hockey ?

Ny förlust igår och usel ekonomi. MoDo ligger sist i Elitserien. Ja, så har det då också hänt denna anrika hockeyplantskola. Hur illa kan det gå ? Allsvenskan nästa? Det känns märkligt för mig som följt laget sedan namnet var Alfredshem och spelet försiggick på uterink. Spelet flyttade inomhus 1964 då Kempevallen blev Kempehallen med 10.000 ståplatser.
Den gamla goda klubbkänslan synes dock finnas kvar då några av de välbetalda spelarna satsar egna pengar i klubben, miljonbelopp, för att rädda ekonomin. Laget har också tidigare gjort nån djupdykning men min hjärna selekterar och väljer att komma ihåg topplaceringarna. Senaste SM-guldet är ju bara tre säsonger gammalt.