Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 6 mars 2019

Mera vinprovning

Viner, glas och provningsprotokoll på plats.
Härförleden skrev jag ett inlägg om vinprovning. Då handlade det om röda viner. Nu har och sonen oxå genomfört en bubbelprovning . Vad tyckte då D? Jo, att ett mousserande, Pongrácz, belade förstaplatsen och ett annat, Chapel Hill,  hamnade sist. Champagne, Cava och Prosecco hamnade däremellan. Muscat blev ingen favorit då hon inte tycker om söta viner.  Fortfarande tycker hon dock att det är intressant att på detta sätt mera grundligt bedöma de viner hon dricker. Det förhöjer upplevelsen.
En Champagne, en Cava, en Prosecco, 
en Muscat och två vita mousserande 
provades.

Jag har ännu inte provat dessa viner, men min erfarenhet säger mig att vi nog tycker rätt så lika. Vanliga vita mousserande är ofta ojämna, söta viner tycker jag inte alls om och Champagne har jag alltid tyckt varit övervärderad. De gånger jag provat champagne har jag blivit besviken. Kanske beroende på att förväntningarna varit för högt ställda eller så är Champagne helt enkelt inte "my cup of tea".