Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 6 maj 2015

Speedway - en motorsport på dekis

Lättklädda damer, ett stående inslag i speedway.

Jag har i tidigare inlägg uttryckt min tveksamhet till speedway som sport.  Detta fastän jag aldrig sett en speedwaytävling i verkligheten. I grunden beror det troligen på att jag inte gillar någon motorsport. När jag  läser denna artikel så får jag ytterligare bränsle på brasan. Jag menar, hur ska jag kunna respektera en sport vars VM-hemsida kan misstas för en porrsajt.

Igår var det dags för årets Elitserie att dra igång. Det innebär mycket utrymme för Indianerna från Kumla i min lokaltidning, Nerikes Allehanda. Oförtjänt mycket plats brukar jag tycka. Nu vann de gårdagens premiärmatch mot Dackarna med 46-44 så då kan de väl ändå vara förtjänta av några rader tycker även jag.

Den stora snackisen  från gårdagen blev att  övriga två matcher inställdes p g a otjänlig väderlek vilket innebär att Indianerna är i seieledning efter premiäromgången. Jag undrar vad detta faktum kommer att innebära för det varje år återkommande guldsnacket.

Förutom problemet med inställda matcher så brottas speedway med sin existens som jag ser det. Jag menar, hur upphetsande kan det vara med bara 7 lag i Elitserien. Då hjälper nog inte ens lättklädda damer, s k grid girls, vid startgrindarna för att hålla intresset uppe.