Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 29 augusti 2016

När D tar ledigt

I helgen hade bestämt sig för att vara ledig lördag och söndag. Hur det gick? Jo då, bra på lördag, men på söndag kunde hon inte längre titta på den oklippta syrénhäcken. Eftersom den är nästan 3 meter djup så krävs det rätt mycket för att klippa den. Så därför blev det så att hon avslutade den häckklippning som påbörjades i onsdags. Inte ens ett ihållande regn kunde hejda henne.

Nr klippningsdarbetet var klart så tog D ett värmande och uppmjukande poolbad. Då var det bara 12 grader i luften, men dryga 28 i poolen. För att inte frysa när hon gick upp ur badet så hade hon kört badrocken i torktumlare och förslutit den i en plastkasse så att den höll värmen.

Sedan avslutades dagen med veckans fisk då D bjöd på torskrygg med rotfruktspytt och senapssås. Då vädret inte medgav utomhusmåltid så blev det för första gången på länge söndagmiddag i köket.  En föraning om att sommaren snart gjort sitt och får ge vika för nästa årstid.

En härlig avslutning på veckan var det i alla fall.
Det ska oxå städas efter klippningen.

Sigge är är sällan på mera än armlängds avstånd.

Snyggt blir det.

Även från utsidan.

En förstklassig häckklippning enligt min bedömning..

Ifjol kortade D syrénhäcken och anlade en rabatt i stället. 
Snyggt även det.

Skönt med ett varmt bad efter en dags 
hårt arbete.

Vad ser D?

Jo, ett flygplan som passerar  Getingstorp.

I kassen ligger en varm badrock.


Potatis, palsternackor och morötter till rotfruktspytten.
Därtill färsk torskrygg.
En jättegod söndagmiddag.