Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 30 april 2017

Sista april

Det är en ljuvlig tid vi går till mötes. 
Det blir måltid i växthuset i morgon.
Vid Valborg går alltid nån av mina tankar till mina 25 år i Uppsala. Som det firades, speciellt då under studietiden. Det är många härliga minnen jag bär på sedan den tiden. En del kanske t o m olämpliga för tryck, men inte mindre härliga för det. Numera är förstås mitt firande stillsammare, om det nu ens kan kallas firande. Nej, Valborgshelgen ingår numera ofta i en långdragen väntan på den  första växthusmåltiden för året. I morgon blir den av.
Första gräsklippningen är inte långt borta.
En annan väntan i dessa tider är väntan på årets första gräsklippning, den som alltid sker till min födelsedag den 17 maj. I år blir det dock inte som vanligt då jag inte längre klarar av att klippa själv. Jag kan kanske ta mig upp på klipparen, men fixar nog inte körningen lika elegant och säkert som förr. Jag får helt enkelt acceptera att det finns gränser även för mig. Vi ska nu köpa den tjänsten så att nu kommer någon hit och kör klipparen. Jag får väl se vad jag tycker efter första klippningen. Är allt bara klippt till min belåtenhet så är det inga problem. Jag får satsa på en grundlig introduktion till den som ska utföra klippningen.