Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 12 oktober 2016

Rätttvisan har sin gång

Bildresultat för skyldig eller oskyldig
Ja, det är frågan.
Läser en artikel i SvD om ett av alla dessa fall i USA där man misstänker att oskyldiga personer dömts för grova brott. Just detta fall handlar om en 54-årig man som friades efter 18 års fängelse, dömd för våldtäkt och mordförsök 1985 bara för att i november 2005 åter gripas. Nu misstänkt för mord som han 2007 dömdes till livstids fängelse för.

Mannens försvarare hävdar att blod på mordplatsen härstammar från ett blodprov som togs 1996 när mannen satt oskyldigt dömd.

Genom ett test av blodspår, radioaktiv koldatering, som tagits fram av en forskare vid Karolinska Institutet  försöker man nu leda i bevis att polis och åklagare utsatt mannen för en komplott genom att placera blod från 1996 på brottsplatsen 2005.

Om blodet konstateras härstamma från 1996, kommer mannen att frias då? Det blir intressant att följa vad som fortsatt händer i detta nu så uppmärksammade ärende.

Om polis- och åklagarväsende idag kan ägna sig åt dylikt, vad kan inte då hända om presidenten heter Donald Trump. Jag bara undrar.