Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 3 december 2016

Det var bättre förr

Bildresultat för fotboll
Visst är det roligt med fotboll. 
Ja, spelet på planen.

Jag är mycket intresserad av fotboll och följer såväl Allsvenskan som andra ligor världen över. Det är alltså spelet som fängslar mig. Därför känns det så innerligt tråkigt att fotbollen så ofta handlar om nåt helt annat. Om makt, även här hemma i Sverige.

AIK är inte mitt favoritlag; Jag som norrlänning håller på GIF Sundsvall och Östersunds FK som ser till att hålla Norrlandsfönstret öppet. Vad som händer med AIK, det berör mig föga, men eftersom AIK är ett av huvudstadslagen och har Friends Arena som hemmaplan så är det svårt att undgå vad som händer i den klubben. Nu har återigen en maktstrid blossat upp. Till gagn för vad?

Vid såna tillfällen kommer tanken; Det var bättre förr. Jag kommer ihåg de klubbar jag spelade för; Ådalslidens SK med hemmaplan Lissvallen, Remsle UIF med hemmaplan Remslevallen och Undroms IF med hemmaplan Bohedsvallen. Där och då gällde det att vi höll samman och hjälptes åt så att matchstället var tvättat, gräset klippt och planen kritad inför match. 

Jo då, jag är medveten om att jag pratar om fotboll på helt olika nivåer och i helt skilda tidsåldrar, men ändå.