Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 2 februari 2014

"Den galne sheriffen" vs "den galne borgmästaren"


 

Rob Ford iklädd en amerikansk fotbollströja med nummer 12 och ”Mayor Ford” tryckt på ryggen förklarade förra året att han att han kört rattfull, något som han själv sade ”är helt fel”.
Rob Ford, borgmästare i gungning.

Joe Arpaio, populär sheriff.Ibland har jag inget vettigt att skriva om på bloggen. För dessa dagar har jag sparat ett antal utkast till inlägg. Ett sådant plockar jag fram idag. Det handlar om de båda "galningarna" Rob Ford och Joe Arpaio.
 
Jag har vid två tidigare  tillfällen skrivit om "den galne sheriffen" Joe Arpaio i Maricopa county,  Arizona, USA. Nu har han slagit till igen. Fångar som förstört den amerikanska flaggan som de fått uppsatt  i sina celler får som straff leva på vatten och bröd i en vecka. Sånt går hem "over there". Joe Arpaio omvaldes 2012 som sheriff för 6:e gången.

En annan stolle i dessa sammanhang är Torontos borgmästare Rob Ford, som jag oxå skrivit om tidigare.

Egentligen så borde jag inte lägga tid på att skriva om dessa stollar, men det är ändå intressant att notera vilka uttryck politik kan ta sig  på olika platser i  den s k civiliserade världen.

Vem som är den största stollen av dessa två är svårt att avgöra. Det blir målfoto. De största förlorarna är ändå medborgarna. Men , dom har ju själva valt.