Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 15 januari 2011

Boktips

Såg en intervju på morgonnyheterna med Inga-Britt Ahlenius som nu i dagarna utkommer med boken Mr Chance - FN:s förfall under Ban Ki-moon.

Jag är sedan länge fascinerad av denna kvinna som under lång tid klarat av att vistas i de manliga maktsfärerna. Detta trots att hon är allt annat än bekväm för maktens män. Ja, hon är nog inte bekväm för makthavare över huvud taget eftersom hon har egenheten att fullgöra sina uppdrag även om det innebär obehag för hennes uppdragsgivare eller överordnade. Rakryggad är väl ett passande ord som skulle använts om hon varit man. Nu har hon i stället fått epitetet Ms Fearless.

Egentligen ska jag inte tipsa om en bok jag inte läst, men låt gå. Jag återkommer med reflektioner när jag läst den. Om en vecka, en månad, ett år. Ja, när jag läst den. Jag tror att D också kommer att läsa den. Det borde kunna ge upphov till många intressanta diskussioner.