Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 5 september 2009

Sämst när det gäller

Att följa det svenska damlandslaget i fotboll är att pendla mellan himmel och helvete. Ännu en gång har dom i ett mästerskap visat sig totalt urusla. I vart fall när det närmar sig finalspel. Då krackelerar hela laget. Ja, inte bara spelarna utan även hela ledarstaben. Jag såg inte tillstymmelse till ledarskap och försök från bänken att förändra matchbilden
Vad beror det på ? Dom kan ju bevisligen spela fotboll men drabbas återkommande av mental kollaps. Hur kan t ex en spelare som Lotta Schelin vara totalt osynlig ? Hon är i mina ögon både tekniskt och fysiskt överlägsen de flesta av sina motståndare, men av detta övertag blir intet. Ett av felen menar jag är att damlandslaget inför mästerskap snackar upp sig själva till en nivå som dom sedan mentalt inte orkar bära.
Sverige och vi svenskar är inte skapta för att befinna oss i favoritposition, vi ska slå ur underläge.
Nej, satsa inför kommande mästerskap och redan i junioråldern på mental uppbyggnad och sluta larva er med TV-påor om att " nu är det dags". Dessutom bör Thomas Dennerby raka sig och sedan söka nytt jobb.