Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 13 oktober 2011

Trädfällning fortsätter

Nu har vi sett över alla träd på och i anslutning till tomten som kan utgöra en potentiell fara vid kommande stormar och när vinterns tunga snö kommer. Vi fäller alla dessa träd. Tråkigt förstås att fälla träd med mansåldrar på nacken men vi sätter säkerheten främst.Nästa träd till fällning är denna vackra björk. Den har en djup med stammen längsgående spricka och kommer inte att klara en vinter till. Den får i stället bli härlig björkved som hjälper oss att mildra vinterns kyla.
När jag tar det här kortet så formulerar min hjärna "Wuthering Heights" av Emily Brontë. Det finns alltså små brottstycken kvar från tidigt 70-tal när jag läste Engelska i Uppsala. Att sedan den romanen inte hade nåt att göra med trädfällning är en helt annan sak.
Så där, då är björken till marken fallen. Nu återstår frågan vad vi ska göra med stubben.

När Egot tar över

Turerna kring Håkan Juholt fortsätter. Nya uppgifter om fiffel framkommer. Nu oxå uppgifter om att valberedningen varnats för slarvern Juholt redan innan han valdes till partiordförande.

Slarvig är väl ett personlighetsdrag som oftast bara är irriterande för omgivningen, men värre är om slarvet har en tendens att te sig planerat och styrt av girighet.

Eller är det så enkelt att Juholt sätter sitt ego över allt annat och tycker att han inte ska omfattas av samma regler och ramar som vanligt folk. Han tycker helt enkelt att han står över oss andra.

Om han dessutom sviker sina partikamrater och sätter dom på pottan som i frågan om att utvisa grovt kriminella invandrare, ja då ligger han riktigt pyrt till även inom partiet.