Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 26 maj 2010

Datorn ok igen

Så har jag då äntligen fått min dator lagad och i användbart skick igen. Den här gången var det nätverkskortet som knäcktes av åskvädret. Så här långt verkar det mesta på hårddisken klarat sig. Jag har nu beställt en extra hårddisk som backup. Det skulle vara, om inte förödande, så i vart fall försvårande om visst material, både av privat och arbetskaraktär, skulle gå upp i rök.

Äntligen någon med ryggrad

HSAN:s Generaldirektör Aud Sjökvist är något så ovanligt som en tjänsteman som vågar säga vad hon tycker och inte som de flesta tjänstemän och politiker går som katten runt het gröt i frågor som är högaktuella och engagerar vanligt folk. Ett bra exempel är den debatt som blossat upp med anledning av den norska läkare som felbehandlat / skadat 29 patienter i Norge, också prickats i Sverige men ändå fortfarande anställs som läkare i Sverige. Sjökvist är den ende som vågar kritisera både Socialstyrelsen och det politiska etablissemanget och ställer sig på patienternas sida. Starkt agerat tycker jag. Är hon så frispråkig så att detta är ett skäl till att förändra HSAN:s roll och lägga mera ansvar på den ständigt flata och läkarmedhårsstrykande Socialstyrelsen? Jag bara undrar.