Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 2 december 2010

Julkärve, just vad som fattades

Här ute på landet är dagarna lugna och stillsamma och Buddha och jag som huserar hemma dagtid får prata med varandra om vi vill ha nåt sagt.

Här passerar ingen trafik, förutom flygtrafik, och inga människor. Ibland bryts tystnaden av att något av skogens djur vågar sig fram. Ett rådjur, en räv, en hare, en älg. Dom är våra grannar och vi kommer bra överens. Tror jag. Vi kan ju inte prata med varandra utan jag får nöja mig med att läsa av deras rörelsemönster.

Idag bröts dock tystnaden av att vår närmast boende granne knackade på. Y kom med vår dagstidning från postlådan dit jag inte kan ta mig vintertid. Dessutom hade han med sig två julkärvar till oss. Perfekt, just vad D och jag pratat om som fattades i trädgården för våra vinterfåglar. Mera behövs inte för att göra en dag på landet till något alldeles extra. Nu väntar jag på de första domherrarna.

Någonstans där i äppelträdet ska en julkärve placeras.