Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 25 juni 2010

Grillspett


Grillspetten grillade i egendesignad grill och inmundigade i egendesignat växthus.Designern sitter vid grillen.

Glass och jordgubbar

.
Med hemmagjord punschglass toppad med citronmeliss så var det av underordnad betydelse att jordgubbarna var belgiska och polska, de senare helt smaklösa. Darlingens glass ackompanjerad av ett glas mousserande och en Calvados gjorde att allt ändå blev helt perfekt.

Sillunch


Sillunch hör förstås midsommarafton till.För att hålla kylan på snapsen så kom den in efter fotot. Det blev en Lysholm Trondhjems och en Simers Oslo. Jag rekommenderar Norsk Aquavit ( nr. 23 ).

Glad Midsommar !


.
Så här genuint sommarsvensk ter sig Midsommarafton på vårt Getingstorp.

Au revoir, Arrivederci och Farvel

Så var då såväl Frankrikes som Italiens och Danmarks saga all i fotbolls-VM. Vad beror det på att bra fotbollslag plötsligt är urusla och spelar en pinsamt dålig fotboll? Frågorna hopar sig och svaren likaså.

Jag har inget entydigt svar men kan inte undgå att spekulera. Spelare för spelare så håller alla de tre nämnda utslagna lagen högre kvalitet än sina besegrare. Sammansatta till ett lag så blir bilden den motsatta. Viktiga delar i ett lagbygge är motivation och stolthet. Ingredienser som verkar svåra att skapa i stjärnspäckade lag.

Är det så att många av stjärnorna inom fotbollen blivit så bortskämda så att dom till slut får svårt att se sin roll som en elftedel i ett lagbygge. Storstjärnornas roll är ofta obestridd och lagbygget sker till stor del kring dessa. Om då dessa hörnstenar i bygget saknar egen motivation och stolthet för laget, ja då är risken påtaglig att bygget krackelerar.

När sedan energi dessutom slösas på ovidkommande saker, spelarprotester etc, så kan resultatet inte bli annat än ett misslyckande.

Vad betyder då coachen för lagets prestationer? Ja, det är en helt annan fråga att besvara. Många av dessa har också tillåtits att växa sig för stora.

Men herre gud, det är ju bara fotboll.