Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 4 mars 2012

Mera premiärer

Igår var det årspremiär för mig och idag när D och jag satt ute i vårsolens glans några timmar så fick Sigge för första gången följa med ut. Det blir med sele och koppel till en början så att han får vänja sig så sakteliga. Nelson kände förstås sitt ansvar och vaktade honom noggrant. Sigge verkade njuta av utevistelsen men var duktigt trött när han kom in och somnade direkt med Nelson och D.
Årspremiär oxå för att hänga tvätten på tork ute. Vilken lyx!
Så mycket lättare det är sedan vi skrotade torkvindan och lät tillverka denna torkställning i gammal stil.
Vacker är den oxå.

Helggodis


Lördag- och söndagmornar är det för ovanlighetens skull bara killar i köket. Då får D sova ut och Nelson och Sigge följer med mig för att fixa helgfrukost.  När Nelson ätit så ligger han på golvet (skönt med värmeslingor i golvet) och väntar till matte kommer då det blir morgonpromenad. Sigge och Nelson delar vattenskål. Sigge hade först en egen men den ville han inte dricka ur så då tog vi bort den. Sigge säger alltid till när han vill ha färskt vatten. Han går då fram och  inspekterar vattnet, men dricker inte utan tittar  uppfordrande på mig. Det beteendet upprepar han sedan tills jag fattat galoppen.  När jag sedan fyllt på nytt vatten dricker han med vällust.
Fredagmiddag: Bakad potatis med hemgjord Skagenröra, stenbitsrom och en fräsch sallad.
En bukett  blommor är ett givet helginslag. Lördagmiddag: Het bönsoppa med tomat, rostad paprika och fetaoströra. Till den hembakad,  rykande färsk ciabatta.