Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 16 februari 2010

Björn Ferry - vilken kille !

Härligt med en vinnare som innan tävlingarna också vågar säga att han siktar på att vinna. Som vågar visa att han finns utan att för den skull uppfattas som dryg och odräglig. Björn Ferry visar att man faktiskt kan ta plats och ändå ha en mjuk och sympatisk framtoning. Till skillnad från den f d höjhopparen från Göteborg.Kul att se att det också finns idrottsutövare som faktiskt kan texten till nationalsången och vågar sjunga ut även på prispallen.
Den här vinsten har definitivt bragdstämpel, efter en försäsong och tävlingssäsong fylld av skador, sjukdom och utebliven träning.
Jag undrar om OS-guldet får plats i prisskåpet där hemma, då detta torde vara fullt av hustrun Heidis alla armbrytarmedaljer. Dom får väl bryta arm om placeringen av sina medaljer. Eller skjuta om det.

Men vad sysslade startpersonalen med, nu igen. I damtävlingen släpptes ACO iväg 14 sekunder för sent och nu i herrtävlingen amerikanen Teela och kanadensaren Le Guellec 24 resp. 33 sekunder för tidigt. Medvetet, bara klantigt eller ett utslag av OS-nerver hos startpersonalen ? Dock, det vore ju svårt att dölja då hela världen tittar på.

Nu när självförtroende är ingjutet i hela svenska OS-truppen så kanske flera medaljer är att vänta. Redan i morgon kanske, i sprint och damernas störtlopp.

Hur mår Norge efter den här OS-starten ?