Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 28 april 2016

Besynnerligt (2)

Den här utmärkelsen förtjänar inte Göteborg i år.

Jag behöver nog aldrig mera ha brist på bloggfoder. Igår bjöds jag på en ny "godbit" som platsar under den här rubriken. Den  här gången från idrottens värld.

Som om det inte räckte med att matchen IFK Göteborg - Mamö fick avbrytas p g a  någon korkad åskådares beteende så kryddades tillställningen med att  en av Frölundas hockeyguldhjältar , en  korkad norrman, i ensamt majestät rusade in på planen. Han hade nämligen alltid drömt om att göra mål där. Beteendet blir inte mindre besynnerligt av att tilltaget ska ha varit ett resultat av vadslagning mellan Frölundaspelare och sponsorer.


Nyhet: Besynnerligt (1)

Karta över Venezuela
Venezuela, här räds man inte nya grepp.

På sistone så har jag tjatat om aprilväder i mina inlägg. Inte alltid så läsvärt eller inspirerande för dig som läsare.
Tidvis så inträder perioder av s k bloggtorka. D v s, jag vet inte vad jag ska skriva om. Har jag då inte ett lager av bloggfoder som BP brukar kalla det, ja då står jag mig slätt.

För att inte hamna i den fällan så ofta så kommer jag ibland att skriva inlägg under samlingsrubriken  "Besynnerligt".  I media så finns så mycket udda, så mycken "galenskap", "you name it" att hämta som gör att jag aldrig bör hamna i dödläge. D v s att jag inte har något att skriva om.

Idén fick jag när jag igår läste denna artikel som får inleda mina  Besynnerligheter.

Vad skulle du tycka om att jobba tvådagarsvecka? Låter rätt bra, eller hur. Ja, inte för mig och de som numera inte jobbar alls, men annars nåt att tänka på kanske. Som offentliganställd i Venezuela så är den här jobbdrömmen verklighet.


Eftersom det här är min första Besynnerlighet så kommenterar jag inte vidare det här med tvådagarsvecka i Venezuela. Det här udda greppet får så att säga stå på egna ben.