Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 14 december 2015

Söndagsläsning

Tunnsått med gäster i Birdie nam nam idag.

Igår var det tredje söndagen som jag läste boken "Käre ledare". Efter att ha börjat med 75 resp. 65 sidor så blev det igår ytterligare 76 sidor.

Det första intrycket av boken var att jag fick en känsla av obehag av att få en inblick i detta land så fyllt av personkult, maktfullkomlighet och förföljelse utan den minsta respekt för den vanliga människan. 

Detta har jag med mig hela tiden jag läser, men det just nu jobbigaste med boken är att försäka hålla isär alla de personer som passerar revy. De heter ju inte Andersson, Pettersson och Lundström utan har något mera tungvrickande namn. 

Författaren Jang Jin-sung och hans flyktkompis Young-min har jag koll på, liksom makthavarna Kim-il-sung och Kim-Jong-il men det övriga persongalleriet börjar bli rätt betungande.  Kim Yong-ju, Kim Sung-ae, Choi Hyun, Kim Du-nam, Park Ui-chun, Shin Gwang-ho, Chang-yong, Park Chul, Im-Tong-ok,  Hwang Byong-seo, Chae Chang-guk,  Ri Hyun-suk,  Seo -Gwan-hui, Choe Mun-deok, Jang Song-thaek är några av de som passerat förbi.

Jag har nu läst del 1 "Diktatorn", del 2 "Flykten" och ska härnäst ge mig på den avslutande del 3 "Friheten" vilket innebär att jag har 104 sidor kvar att läsa.