Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 10 juni 2014

Skrapa, slipa, tvätta och grunda följt av poolpremiär

Som du ser är växthuset i behov av lite T L C.


Som om allt som står i rubriken inte vore nog så ska D dessutom kitta om ett antal fönster och måla hela växthuset. Det har några år på nacken nu så det är dags för lite kärleksfull omsorg.

Som vanligt är det D som står för grovjobbet i den här familjen. Hon börjar med entrésidan som tagit mest stryk av väder och vind. Dörrarna som tas både ut- och invändigt nu är dessutom gamla och vi vet inte hur de ursprungligen ytbehandlats, därav har de flagnat mera än om vi haft kompatibla ytskikt.  Grundarbetet är som bekant helt avgörande om det ska bli ett bra och över tid hållbart resultat.

Det kommer att ta sin rundliga tid innan allt är klart, men innan sommaren är över så  är nog skillnaden jämfört med idag högst påtaglig. Kanske vi nöjer oss med utsidan i år, förutom dörrarna, så får insidan anstå till nästa år. Det får ta den tid det tar.

D måste oxå få tid till annat än arbete. Tex ska poolen användas flitigt i år.  Vad passade bättre än att idag ta premiärdoppet. Ljuvligt skönt efter en förmiddag med växthusomsorg.


Äntligen! får D ett uppfriskande bad i poolen.

Jag hoppas att D får tillbringa många
heta sommardagar i poolen.

En dag som denna önskar oxå jag att
jag  kunde bada i poolen.