Uppdaterat ajireceptet efter konsultation med kocken.
Igår bjöds jag på ännu en spännande middag, något jag aldrig ätit förr. Ja, något jag aldrig ens hört talas om. En rätt som D hittat i sin nuvarande favoritkokbok "Det goda enkla". Rätten jag förlänades var Dinkelfritters med klyftpotatis och aji. Frittersen (biffarna) innehåller bl. a. riven parmesan, salladslök, färsk chili och bladpersilja. Aji är en kryddig sås som i D:s version innehåller torkad chili (egenodlad), vitlöksklyftor, flingsalt och olja. Aji kan ha lite olika innehåll beroende på om du är i Peru, Chile, Ecuador, Colombia eller på Getingstorp. Rätten var inte alls så brinnande het som jag trodde. Tvärtom var den rätt mild.
Igår bjöds jag på ännu en spännande middag, något jag aldrig ätit förr. Ja, något jag aldrig ens hört talas om. En rätt som D hittat i sin nuvarande favoritkokbok "Det goda enkla". Rätten jag förlänades var Dinkelfritters med klyftpotatis och aji. Frittersen (biffarna) innehåller bl. a. riven parmesan, salladslök, färsk chili och bladpersilja. Aji är en kryddig sås som i D:s version innehåller torkad chili (egenodlad), vitlöksklyftor, flingsalt och olja. Aji kan ha lite olika innehåll beroende på om du är i Peru, Chile, Ecuador, Colombia eller på Getingstorp. Rätten var inte alls så brinnande het som jag trodde. Tvärtom var den rätt mild.