Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 14 mars 2015

En fläkt av Sydamerika

Uppdaterat ajireceptet efter konsultation med kocken.

Igår bjöds jag på ännu en spännande middag, något jag aldrig ätit förr. Ja, något jag aldrig ens hört talas om. En rätt som D hittat i sin nuvarande favoritkokbok "Det goda enkla"Rätten jag förlänades var Dinkelfritters med klyftpotatis och aji. Frittersen (biffarna) innehåller bl. a. riven parmesan, salladslök, färsk chili och bladpersilja.  Aji är en kryddig sås som i D:s version innehåller torkad chili (egenodlad), vitlöksklyftor, flingsalt och olja. Aji kan ha lite olika innehåll beroende på om du är i Peru, Chile, Ecuador, Colombia eller på Getingstorp. Rätten var inte alls så brinnande het som jag trodde. Tvärtom var den rätt mild.
"Det goda enkla" uppslagen.


Frittersinnehåll.

 Middagen serverad.