Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 10 oktober 2011

Min blogg fyller tre år idag

Så blir jag då åter påtagligt varse tidens gång. Idag är det hela tre år sedan jag begick min bloggpremiär. Tre underbara år här på vårt Getingstorp. När jag ser mig omkring och tänker tillbaka så är jag faktiskt imponerad av vad D och jag åstadkommit tillsammans sedan vi flyttade hit den 15 mars. 2008.
Inte ett penseldrag, inte en spik, inte en enda detalj i trädgården eller annorstädes är jag missnöjd med. Allt har blivit precis så bra som vi velat ha det. Det är en ynnest att tre år efter vår totalt livsförändrande flytt kunna säga "jag är nöjd med allt".

Bloggen har blivit min ständige följeslagare och tack vare den har det aldrig blivit tråkigt trots att jag tillbringar all tid här hemma då jag ju även har hemmet som bas för mitt jobb. Ja, inte ens det faktum att jag inte går ut under perioden december - mars känns betungande. Då är min blogg extra viktig.
Dessutom, så många härliga människor jag lärt känna genom min blogg. Trots att vi aldrig pratats vid eller träffats så känns många ändå som riktigt nära vänner.

Efter en tid så började jag söka mig till många bloggar skrivna av svenskar boende i utlandet. Det har varit särskilt berikande då jag fått lära mig en massa om andra länder, dess människor och kultur. Dessutom har jag bättre förstått att det inte bara är en dans på rosor att flytta utomlands, till ett varmare klimat. Det är rätt mycket vedermödor oxå.

De bloggar jag följer, svenska och utlandssvenska, är genomgående bloggar av positiv natur. Bloggare som på ett enkelt och trovärdigt sätt beskriver livet och vardagen med dess kringelikrokar, dess upp- och nedgångar. Detta hjälper även till att ge mig extra kraft och energi. På så sätt har jag oxå blivit mera open minded. Ett stort TACK till mina bloggvänner som dagligen berikar mitt liv och som jag kommer att fortsätta följa med intresse och glädje.