Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 9 februari 2016

Ett viktigt rum

Köket är tveklöst det rum i huset som vi använder allra mest.  Liksom huset i övrigt så är det inrett i gustaviansk stil. 

Köksbordet har en alldeles egen historia. Eftersom jag är förlamad i min vänstra kroppshalva så brukar jag alltid "fastna" i bordsben när jag ska förflytta mig vid ett bord så av den orsaken valde vi bort ett traditionellt bord med benen placerade i hörnen. I stället designade vi ett eget köksbord som vi lät tillverka av gammalt virke från boningshuset. Som du ser på bilden så är benställningen placerad  i mitten av bordet i längsgående riktning vilket gör att även jag kan förflytta mig smidigt. Bordsskivan är gjord av golvplankor som låg i köket i slutet på 1800-talet och benställningen av virke som fordom hade andra funktioner i huset.

Belysning kan vara ett rätt knepigt kapitel att få till beroende på ett rums inredningsstil. Vi trodde först inte att vår ph-lampa skulle passa i köket, men ack så fel vi hade. Den passar perfekt och ger dessutom ett överlägset ljussken jämfört med de flesta andra lampor. Ibland är det riktigt roligt att ha fel.
Jag har "min plats" på kortsidan vid fönstret
och D "sin plats" mittemot.

Osborne som har sin sovplats på övervåningen har oxå en egen plats i köket,
det rum där han trivs allra bäst. Kanske beroende på att det är här maten serveras.
Dessutom finns matte oftast här.