Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 18 november 2009

Dyrt att vara fyllskalle och fotbollsfan.

Dansken som sprang i på Parken vid EM-kvalet mellan Danmark och Sverige 2007 ska betala 1,3 miljoner kronor i skadestånd. Snacka om dyr match. Ständigt kommer han att bli påmind om detta fylletilltag och han torde bli grön av ånger så snart han smakar en Tuborg eller tittar på fotboll.
Kanske vore det dags att låta tilltagen under och i anslutning till fotbollsmatcher kosta ordentligt. Jag tillhör inte dom som tror att idiotiskt beteende kan straffas ur människor men kanske ändå. Idrottssvansen synes inte gå att hantera enligt gängse mallar och principer.

Tänk om tilltaget att slå ner en spelare efter kvalmatchen mellan Djurgården och Assyriska för en tid sedan plötsligt skulle kosta 1,5 miljon kronor. Då kanske dom här grabbarna, för det är ju alltid grabbar, skulle tänka sig för. Låt dessutom skadeståndet vara solidariskt och omfatta även den klubb och supporterklubb som idioten tillhör eller står närmast. Då kanske också klubbarna och supporterklubbarna mera påtagligt skulle ta sitt ansvar och se till att "städa" på arenorna. Idag är inställningen alltför underdånig och klubbarna viker sig för dessa s. k. fans och betonar i stället hur viktiga dom är och att dialogen skall förbättras. Fan trot.

Avstängning från kommande matcher är förstås en självklarhet. Hur lång tid ? Lång tid !

Det får inte vara så att det som tidigare var ett självklart familjenöje, att gå på fotboll en söndag, nu ska vara en aktivitet omgiven av rädsla och fara för livet.