Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 9 december 2012

Pepparkaksgubbeförbud - Hjälp!Kanalskolan i Laxå står för DAGENS DUMHET då man förbjuder barn i fjärde klass att vara pepparkaksgubbar i Luciatåget.  Inte heller får barnen sjunga ”Vi komma, vi komma från Pepparkakeland ...” – och det kommer inte bjudas på några pepparkakor i samband med luciatåget.


 Varför? Jo, det påstås kunna uppfattas som stötande. Och så har vi det här med allergi.

Jag ser att skolan sedermera backat och nu tillåter pepparkaksgubbar.

Är det så konstigt att den svenska skolan sägs befinna sig på dekis?

Sånt som är viktigt

Sveriges äldsta akvavit.
Ersatte nationalsången vid ishockey-VM 1957*.Det finns VIKTIGA frågor och så finns det viktiga frågor.  Av den senare arten är Spritakademiens upprop för att återupprätta den svenska snapskulturen där man uppmanar  Systembolaget att kraftfullt öka lanseringen av nya snapsar där små och nya producenter ges bättre möjligheter att bidra till utvecklingen.
* Då Sverige vann VM i ishockey 1957 i Moskva, i dåvarande Sovjetunionen, kunde inte alla de svenska spelarna texten till  nationalsången, så istället sjöng de  Helan går.