Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 10 februari 2009

Snacka om politisk torka.

Kristdemokratiska riksdagsledamoten Else-Marie Lindgren har hämtat inspiration från USA.
Hon föreslår att Sveriges statsminister ska avsluta sina tal med orden ”Gud välsigna Sverige”. I USA är det ju vanligt att presidenten och andra politiker avslutar sina tal med "God bless America"
– Vårt lands lagar är byggda på kristna värderingar, säger hon. Förvisso är det så, men vi behöver för den skull inte ytterligare formalisera den politiska debatten. Ett dylikt additament skulle enbart kännas konstlat. Det är inte vad den politiska debatten behöver. Tvärtom , den behöver vitaliseras så att vad som sägs upplevs som trovärdigt och inte som ofta är, tomma ord eller floskler.
-Holy Moses, säger jag. Har man som politiker inte större visioner för sitt politiska uppdrag så är det tveksamt om man ska ge sig in på den politiska arenan även om hon betonar att hon inte väcker frågan som kd-politiker utan att det är hennes personliga uppfattning som hon framför.
Jag väntar med spänning på hennes nästa politiska eller personliga utspel.