Nyårsafton. Inte mycket förändrat sedan Julafton. Jo, solen hade tillkommit. |
D hade så klart skapat ett vackert blomsterarrangemang som fick förgylla matbordet. |
Innan matlagningen avsmakade jag julklappen jag fick av Marcus. En riktig höjdare vill jag påstå. Den gav Bourbon en ny dimension. Kommer att avnjutas endast vid mycket speciella tillfällen.
Gissa om gubben njuter här. |
"Egenproducerat" av högsta kvalitet. |
Marcus gjorde mig sällskap vid provsmakningen samtidigt som han gick igenom aftonens samtliga recept. |
Mästerkockarna och D tar en välförtjänt så kallad "matlagningssipp". |
Förrätt: Pepparrotsfyllda crustader med räkor & caviartop
Vin: Stoneleigh chardonnay
Förrätten serverad. |
Erik och Alice är förväntansfulla. |
Snart är oxå D till bords. |
Vin: Olivier Leflaive, Bourgogne Les Sétilles
En alldeles utsökt huvudrätt serverades. |
Dessert: Tropisk marängsviss
Vin: Nederburg
En fräsch och välsmakande dessert. |
Vid 12-slaget: Kryddiga ostkuber med sesamfrön och
Bubbel: Pongraz och Nosecco.I väntan på tolvslaget. |