Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 1 januari 2020

Nyårsfirande på Getingstorp



Nyårsafton. Inte mycket förändrat sedan Julafton. 
Jo, solen hade tillkommit.
Nyåret firade vi in på Getingstorp med Marcus & Maria, Erik och Alice. Alla inköp hade D ombesörjt. Gästerna hade sedan fördelat kvällens sysslor sinsemellan vilket gjorde aftonen extra njutbar och avkopplande för D och mig. Supén som du ser här nedan tillagades i huvudsak av Marcus och Erik  med visst bistånd av D.  Alice stod för dukning och Maria stod för avslutande disk så att D inte behövde mötas av ett porslinsberg i köket i morse. Jag var inte så delaktig i det praktiska sysslorna, men hjälpte till med glada tillrop. 


D hade så klart skapat ett vackert blomsterarrangemang
som fick förgylla matbordet.

Innan matlagningen avsmakade jag julklappen jag fick av Marcus.  En riktig höjdare vill jag påstå. Den gav Bourbon en ny dimension. Kommer att avnjutas endast vid mycket speciella tillfällen.

Gissa om gubben njuter här.


"Egenproducerat" av högsta kvalitet.

Marcus gjorde mig sällskap vid provsmakningen 
samtidigt som han gick igenom aftonens
samtliga recept.
Efter provsmakningen så blev det en njutningsfylld afton med en supé av högsta klass.

Mästerkockarna och D tar en
välförtjänt så kallad "matlagningssipp".

Förrätt:  Pepparrotsfyllda crustader med räkor & caviartop
Vin: Stoneleigh chardonnay

Förrätten serverad.

Erik och Alice är förväntansfulla.

Snart är oxå D till bords.
Huvudrätt:  Halstrad hälleflundra med smör på rökta räkor och ruccolapuré
Vin:  Olivier Leflaive, Bourgogne Les Sétilles



En alldeles utsökt huvudrätt serverades.


Dessert: Tropisk marängsviss
Vin: Nederburg

En fräsch och välsmakande dessert.


Bubbel: Pongraz och Nosecco.

I väntan på tolvslaget.