Nyårsafton. Inte mycket förändrat sedan Julafton. Jo, solen hade tillkommit. |
D hade så klart skapat ett vackert blomsterarrangemang som fick förgylla matbordet. |
Innan matlagningen avsmakade jag julklappen jag fick av Marcus. En riktig höjdare vill jag påstå. Den gav Bourbon en ny dimension. Kommer att avnjutas endast vid mycket speciella tillfällen.
![]() |
Gissa om gubben njuter här. |
"Egenproducerat" av högsta kvalitet. |
![]() |
Marcus gjorde mig sällskap vid provsmakningen samtidigt som han gick igenom aftonens samtliga recept. |
Mästerkockarna och D tar en välförtjänt så kallad "matlagningssipp". |
Förrätt: Pepparrotsfyllda crustader med räkor & caviartop
Vin: Stoneleigh chardonnay
![]() |
Förrätten serverad. |
![]() |
Erik och Alice är förväntansfulla. |
![]() |
Snart är oxå D till bords. |
Vin: Olivier Leflaive, Bourgogne Les Sétilles
![]() |
En alldeles utsökt huvudrätt serverades. |
Dessert: Tropisk marängsviss
Vin: Nederburg
![]() |
En fräsch och välsmakande dessert. |
Vid 12-slaget: Kryddiga ostkuber med sesamfrön och
Bubbel: Pongraz och Nosecco.I väntan på tolvslaget. |