Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 12 mars 2009

SEB bjuder på vältajmad lyxsemester

Mitt under brinnande finanskris tar SEB:s mäklarverksamhet Enskilda på spenderbyxorna och bjuder 230 kunder på lyxresa till Schweiz. Det skriver norska Dagens Naeringsliv.
Det är Enskilda i Norge som tar över det exklusiva lyxhotellet Gstaad Palace i fyra dagar framöver. På torsdagen flyger bolaget ned 230 personer till Schweiz i två inhyrda SAS-plan.
"Jag tror faktiskt att det är i dåliga tider som man får mest ut av sådana här resor och skapar en mötesplats där man kan utbyta idéer och tankar och samtidigt får inspiration av mycket kompetenta föredragshållare", säger SEB Enskildas vd i Norge Hans Henrik Klouman till dn.no.
Stackars krakar som saknat både ideer, tankar och inspiration vilket vi idag också ser resultatet av.

Bland resans deltagare märks SEB:s ordförande Marcus Wallenberg. Dn.no skriver att Wallenberg ska hålla i ett av föredragen under helgen. Jag undrar om han ska tala om lönestrategier ? Dom kan ändå spara på utgifter för underhållning. Marcus Wallenberg kan ju ersätta Joe Labero som matematikmagiker eftersom han lyckats med konststycket att få en 30%-ig löneökning att egentligen bli en 25%-ig lönesänkning. Annika Falkengren som har 7 mkr i årslön skulle fått 12 mkr men får med det nya sparsamma lönesystemet bara 9 mkr.

Vad har SEB:s ledning drabbats av ? Uppenbarligen både hybris och hjärnsläpp samtidigt. En mycket allvarlig åkomma. Undrar om den är smittsam ? Vi vanliga medborgare behöver dock inte oroa oss eftersom SEB:s höjdare och storkunder näppeligen beblandar sig med vanligt folk.
Det är skönt att bara vara vanlig, inte minst i kristider.

EGO-Annika Falkengren sviker kvinnor i karriären

Annika Falkengren ger följande intelligensbefriade förklaring till varför hennes årslön höjts från sju till nio miljoner kronor.
- Min ersättning är i dag lägre än vad den tidigare hade kunnat bli, skriver Falkengren.
Det börjar närma sig rekord i stupiditet att avge en sådan förklaring. För vad hade saker kunnat bli om inte den ekonomiska krisen slagit till. Styrelseordföranden Marcus Wallenbergs förklaring till det nya lönesystemet, där höjningen enligt honom innebär en sänkning, ligger på samma stupiditetsnivå..
Jag blir extra besviken på Annika Falkengren som framgångsrik kvinna. Hon platsar inte längre som en förebild för kvinnor som satsar på karriär. Hon är uppenbarligen också bara en produkt av EGO-kulturen inom finansmarknaden som präglas av girighet och noll inlevelseförmåga. Fy f..n !