Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 4 augusti 2015

Lagerhållning

Bildresultat för skördetid
Så här kommer jag ihåg min barndoms skördetider.Nu händer det mycket här på Getingstorp, speciellt i trädgården. Som vanligt så förevigar jag allt med min kamera men det blir som sagt inga nya bilder i avvaktan på att min dator fungerar igen. Tråkigt tycker jag, men kanske ett välkommet avbrott för dig som återkommande besöker min blogg eftersom jag har en tendens att publicera bilder som är förbluffande lika tidigare bilder jag lagt ut.

De senaste dagarna har varit intensiva trädgårdsdagar vilket i sin tur medfört många köksbestyr för D. Till oförställd glädje för mig. D har gjort jordgubbssylt, hallonsylt (min absoluta favorit) och dessutom lagt in gurka. Därtill har hon skördat den vitlök som sattes i oktober. Sådant som hjälper till att skapa ljus och glädje under de mörka årstider som avlöser sommaren. Visst är det en gåva att genom smak och dofter kunna återskapa ljuvliga sommardagar. Idag är just en sådan dag och kanske är det så vist ordnat att vi får lite åter av det vi hittills i sommar upplevt oss förlora här uppe i norr.

Lagerhållning av såväl bloggmaterial som "trädgårdsgodis" är vad som gäller just nu så det  kanske blir trädgårds- och skördeinlägg långt in på hösten.